Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
07/2017
"One of the great attributes of RHEINZINK is its workability"

Designul neobișnuit al clădirii de birouri cunoscută sub numele de Pterodactyl, este vizual copleșitor, afișând o imagine asemănătoare unei gigantice reptile preistorice. Proiectată de Eric Owen Moss Architects, clădirea reprezintă desfășurarea unui proiect derulat pe parcursul a 17 ani. Finalizat la început de 2015, proiectul a fost modelat prin suprapunerea a nouă prisme amplasate peste acoperișul unei mari structuri de garaje existente, cele nouă cutii rectangulare fiind stivuite fie deasupra, fie adiacent.

Prin prezenta suprapunere s-a urmărit crearea unui mare campus, cu birouri, spații de comunicare, relaxare și odihnă. Nu numai că a fost acordată o atenție deosebită nevoilor de muncă ale angajaților, dar a fost schimbată radical funcționalitatea spațiilor de lucru. Totul are de-a face cu evoluția galopantă a tehnologiei, a dimensionării spațiului de muncă, de la open-space la birouri individuale, suprafețele fiind personalizate adecvat prin dispunerea în cele nouă cutii.

Creativitatea joacă un rol cheie pentru tipul de activitate ce are loc în această structură, ea fiind una dintre intențiile proiectantul. RHEINZINK nu reprezintă doar un pion important în domeniul tehnologiilor de ultimă oră, ci adesea reprezintă o unealtă a creativității generatoare de artă.

Moss își etalează poezia urbană, ideea sa cu folosirea RHEINZINK ca metal futurist demonstrează perfect modul în care clădirile sale se reconfigurează, creând o nouă ordine arhitecturală. Acesta iubește structurile complicate, iar fațadele și structurile complexe îi reflectă întotdeauna marca proprie în arhitectura contemporană. Nu există o altă clădire asemănătoare cu aceasta, a căutat un design diferit, unic și autentic în acest context, generând un spațiu dramatic prin forma și aspectele spațiale create. Volumele exterioare ale fațadelor sunt placate cu RHEINZINK-prePATINA blue-grey, interfațetate prin ferestre mari, utilizarea materialului RHEINZINK fiind extinsă și la interior, pentru decorarea spațiilor birourilor.

În traducere mot-a-mot, atât de elocvent spus de arhitectul Raul Garcia, membru al echipei de proiect: "Unul dintre marile atribute RHEINZINK este lucrabilitatea sa".

Proiect

Pterodactyl, Culver City, CA (SUA)

Client

Frederick și Laurie Samitaur Smith, Los Angeles, CA (SUA)

Arhitect

Eric Owen Moss Architects, Los Angeles, CA (SUA)

Antreprenor

Architectural Metal Cladding Inc. (AMC), West Hollywood, CA (SUA)

Date tehnice

Suprafață fațadă: 5800 m2, 21 t, RHEINZINK-prePATINA blue-grey, sistem cu solzi mari

Suprafață învelitoare: 1097 m2, 3t, RHEINZINK-prePATINA blue-grey, sistem cu solzi mari

Pentru detalii, accesați secțiunea Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

De asemenea, puteți intra în contact cu noi de pe pagina de internet www.rheinzink.ro accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.