Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
09/2013
China pe val cu RHEINZINK

Acoperiș RHEINZINK pentru Wuxi Grand Theatre”

Conceptul principal a Wuxi Grand Theatre provine din ideea de a crea o peninsulă artificială pe malul nordic al lacului Taihu. În această poziţie, clădirea, situată la 50 de metri de mare, este un reper impunător, ca o sculptură imensă ce se desprinde dintr-o formă terasată. Opt aripi gigantice, care se extind dincolo de fațade sunt acoperite cu o manta RHEINZINK, care compară clădirea cu un future gigant, odihnindu-se pe insulă, protejând-o de radiaţia solară. Conceptul arhitectural este unic datorită aranjamentului special în aripile de oţel, a mii de LED-uri care permit configuraţii de cromatică pe zona inferioară laminată perforată. O altă particularitate este "pădurea" de 50 de coloane luminoase, fiecare de 9,6 m înălțime și 75 cm în diametru, care creşte din holul de la intrarea principală, susține acoperișul de la sala centrală, şi apoi continuă afară, în lac. Există un element comun puternic chinezesc ce caracterizează întreaga clădire: folosirea pe scară largă a bambusului care reprezintă atât tradiţie cât şi material modern. Noile metode pentru producţia şi utilizarea bambusului au făcut posibilă acoperirea Grand Hall Auditorium Opera cu mai mult de cincisprezece mii de blocuri solide din bambus de densitate şi greutate mare, toate făcute individual pentru a satisfice atât nevoile acustice într-o formă arhitecturală specială cât și pentru a crea în interior, în sală, o atmosferă primitoare pentru public.

Învelitoarea a fost realizată folosind titan-zinc RHEINZINK-prePATINA blue-grey, alegerea materialului facându-se în mod deliberat, aceasta fiind foarte importantă datorită posibilităților de producție a mai multor modele de 1:1 care rezolvă complexitatea acoperirilor din zonele mari cu dublă curbură.

Studioul PES-Architects s-a ocupat de toate fazele de punere în operă a acestui proiect, de la proiectarea edificiului, până la realizarea cu mare atenție și grijă la decorurile exterioare și interioare. Participarea aceleiaşi echipe la toate etapele de creație ale acestei capodopere, a permis o înţelegere globală a dificultăților apărute cu soluții ce rezultă în conformitate cu filosofia "Design Thinking".

Falț dublu și în unghi drept

Tehnica falțului în domeniul acoperirilor metalice, a cunoscut în ultimele decenii o răspândire tot mai mare, mai ales cu două noi tipuri de falț pentru foile de titan-zinc: falțul dublu şi falțul în unghi drept. Cele două tipuri de falțuire, cu aplicabilitate atât la învelitori cât și la faţade, învelesc cu "pielea" RHEINZINK diverse geometrii cu funcţionalitate de protecție la intemperii și pentru colectarea apelor pluviale dar, în acelaşi timp, mențin și o înaltă valoare arhitecturală. Datorită unei multitudini de detalii, falțul vertical dublu subliniază atât designul tradiţional cât şi arhitectura modernă. Acest sistem este primul ales pentru acoperișuri cu pante de la 5° până la 35°. Cu o înălțime de 25 mm, falțul vertical este etanș la ploaie și zapadă fără alte măsuri suplimentare. Falțurile sunt pliate şi închise manual sau cu o maşină de fălţuire. Forme personalizate, cum ar fi convexe sau concave şi panouri curbe sau conice sunt produse fără dificultate. De asemenea, acoperișurile curbate pot fi conectate armonios la fațade fără nici o problemă. În mod simplificat, falțul în unghi drept se obține prin simpla închidere a unui pliu. Este o soluție particulară pentru suprafețele vizibile în cadrul proiectelor cu pantă înclinată mai mare de 35° cu aplicație clasică verticală, diagonală, sau chiar orizontală. Efectul vizual creat oferă o linie mai pronunțată față de falțul dublu cu un rezultat mai vibrant, mai distinctiv pentru proiecte cu suprafețe placate mari. Realizarea acestui grandios proiect al arhitecților finlandezi de la PES-Architects s-a finalizat la sfârșitul a 4 ani, perioada 2009-2012, Wuxi Grand Theatre câștigând marele premiu de arhitectură pentru China.

Sperăm că prezentarea acestei opere, acum la sfârșit de an să vă aducă multă inspirație și măreție, grandoarea ei să vă dăruiască speranța că întotdeauna este loc de mai mult și mai bine, că nu există măsură în procesul creației și că tindem să ne depășim limitele ori de câte ori avem posibilitatea să o facem.

Echipa RHEINZINK vă urează Sărbători Fericite!, cu sănătate și multă căldură în suflet și în casă . Folosind placările Rheinzink la învelitori sau pe fațade, gradul de protecţie creşte seminficativ,confortul din sufletul și căminul dumneavoastră fiind garantat.

Vă dorim un 2014 plin de realizări! La mulți ani!


Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.