Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
02/2018
Pur și simplu zinc, din… și în natură

În anul 2013, Asociația norvegiană pentru turism a organizat o competiție arhitecturală pentru a construi cabane montane pentru traseul de drumeții din jurul Lysefjord și pe țărmurile stâncoase ale lacului montan Soddatjørn.

Criteriile de concurs stipulează ca aceste spații de cazare cu autoservire să fie contemporane, ușor de întreținut și să utilizeze materiale modulare gata fabricate pentru a evita perioadele lungi de construcție în munții inaccesibili și condițiile meteorologice imprevizibile. Soluția arhitecților de la KOKO împinge experiența sălbatică spre limite extreme. Grupul de clădiri include o clădire principală, cabine de dormit, o toaletă cu o cameră de depozitare și o saună. Apa poate fi luată din lac, dar alimentare cu energie electrică nu există. Clădirea principală, cabinele de dormit și sauna sunt încălzite cu ajutorul lemnului.

În bucătărie sunt amplasate două sobe pe gaz, iar un panou solar asigură iluminarea. Turistii se pot spăla în sauna, unde camera de spălat este situată chiar deasupra unui curs de apă.
Finisajele exterioare ale cabanelor sunt realizate din titan-zinc RHEINZINK, material ce rezistă vântului și zăpezii și nu necesită întreținere timp de decenii. Interiorul folosește o mulțime de lemn, ceea ce creează o atmosferă caldă și prietenoasă. Toate clădirile au un perete de sticlă cu vederi panoramice ale peisajului pitoresc din jur. Clădirea principală, cu planul dreptunghiular și bucătăria, zona de living și facilitățile de dormit poate găzdui 30-35 de călători. Construcțiile mai mici pot găzdui 5 persoane. Clădirea principală este amenajată astfel încât să încurajeze interacțiunea umană la petrecerile de drumeție. Locuințele de munte au fost deschise tuturor vizitatorilor și excursioniștilor în august 2016.

Construite pentru a fi utilizate de către membrii Asociației de Turism, Cabanele Skapet sunt departe de a oferi cazare de lux. De fapt, sunt departe de tot. Sunt pe cont propriu. Cu forme geometrice simple, îmbrăcate în zinc și cu interioarele acoperite în principal de lemn, acestea sunt o oază de umanitate identificabilă instantaneu printre împrejurimile stâncoase din jur.

Proiect

Skapet – Tourist Cabins, Forsand, Norvegia

Client

Den Norske Turistforening Stavanger, Norvegia

Arhitect

KOKO Architects,Tallinn, Estonia

Antreprenor

Lie Blikk AS, Sandnes, Norvegia

Detalii tehnice

Suprafață învelitoare: 224 m2, 1,5 t, RHEINZINK-prePATINA graphite-grey, sistem falț vertical dublu

Suprafață fațadă: 336 m2, 2,2 t, RHEINZINK-prePATINA graphite-grey, sistem falț vertical în unghi drept

Pentru detalii, accesați secțiunea Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro sau direct, pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.