Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
08/2017
Îmbinare de muchii ascuțite într-o singură unitate

Rezultatul acestei profunde coeziuni este casa duplex din Grevenmacher, Luxemburg. Partea stângă este destinată vieții de zi cu zi, în timp ce partea dreaptă este pentru lucru – iar elementul care unește ambele jumătăți, oferindu-le individualitate și o dinamică succintă, este RHEINZINK. Acesta reprezintă limbajul comun ce îmbină ambele părți ale casei, dar în același timp le diferențiază printr-o multitudine de variații ale anvelopei construcției.

Acoperișul și fațadele clădirii duble au fost acoperite cu material RHEINZINK de 0,8 mm grosime, la anvelopare fiind utilizat falțul vertical în unghi drept. Pe casa de locuit, s-a folosit RHEINZINK-prePatina blue-grey, în timp ce zona de birouri și show-room este placată cu RHEINZINK-prePatina graphite-grey, pentru a delimita vizual în mod drastic cele două zone de interes. Trăsăturile distinctive ale celor două jumătăți ale clădirii nu sunt doar suprafețele de material cu nuanțe diferite folosite, ci și sistemul falțului vertical în unghi drept utilizat pentru a se obține efectul radical dorit.

În timp ce falțul este orientat pe verticală într-o manieră clasică pe casa de locuit, acesta creează o diagonală surprinzătoare în zona de afaceri, care preia înclinația suprafeței acoperișului, panta nefiind întreruptă nici de geamurile fațadei. În plus, față de liniaritate, incisivitatea este, de asemenea, o caracteristică stilistică definitorie a designului arhitectural. Tehnica stratificației sprijină această idee prin dispensarea cu profile de margine cu caneluri, care uneori necesită profile unghiulare de stabilizare pentru diferențe de nivel și colțuri. Sistemul de ventilație integrat în acoperiș, abia vizibil, a fost implementat ca soluție specială. Aerul dintre stratul interior și întreaga suprafață de lucru este ventilat prin deschidere, care poate fi remarcată doar ca o linie discretă.

Pentru a păstra în mod consecvent impresia compactă a acoperișului și a fațadelor din titan-zinc, elementele tehnice ale echipamentului de construcție au fost, de asemenea, incluse în placare, de exemplu, cutiile poștale, soneriile, ușile de intrare, chiar și ușile garajelor.

Proiect

Reședința privată, Grevenmacher (Luxemburg)

Client

Moseal SARL
Grevenmacher (Luxemburg)

Arhitect

Bureau d'architecture WeB SARL
Grevenmacher (Luxemburg)

Antreprenor

Toiture Antony E. SARL
Mertert (Luxemburg)

Date tehnice

Suprafață învelitoare: : 400 m2, 5 t, Sistem falț vertical în unghi drept
RHEINZINK-prePATINA blue-grey, RHEINZINK-prePATINA graphite-grey

Suprafață fațadă: 600 m2, 7 t, Sistem falț vertical în unghi drept
RHEINZINK-prePATINA blue-grey, RHEINZINK-prePATINA graphite-grey

Pentru detalii, accesați secțiunea Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro sau direct, pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.