Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
04/2014
Alegerea fericită în orice zonă climatică: RHEINZINK

Clima este descrisă de suma tuturor condițiilor meteo care apar într-o zonă. Se crează astfel o secvență a acestor condiții meteo și a modului în care ele fluctuează de la un moment al zilei la altul, până la repetitivitatea anuală. Clima este determinată de joncțiunea dintre atmosferă și zonele de uscat și apă. O zonă climatică este caracterizată de condiții meteo asemănătoare. În funcție de radiația solară, zonele climatice prezintă diferite dimensiuni ale zilelor și nopților, precum și temperaturi variabile. Ca rezultat, apar diferențe de energie care intră sau ies din atmosferă, fenomen cunoscut sub formă de balanță a radiațiilor. Acestă balanță este dezechilibrată de transferul de căldură, cu efect simțitor asupra fenomenelor meteo. Clima se împarte geografic în macro și microclimat. Macroclimatul descrie relația dintre tipurile de climă la nivelul continentelor și definirea climei globale, impactul oceanelor și a curenților ocenici, circulația vânturilor. Proiectarea construcțiilor are la bază condițiile generale setate de macroclimat. De exemplu, iernile reci din zona temperată cer izolații solide și caldură. Microclimatul este caracterizat de circumstanțele locale ale mediului în care se dorește construcția obiectivului. Mediul include vegetația, altitudinea, existența altor construcții în zonă.

În clădirile în care muncim, învățăm și trăim, ne dorim un climat interior confortabil și prietenos cu activitățile noastre, cu ceea ce utilizăm zi de zi. În funcție de zona de climă, costul de producție al acestui mediu interior propice poate fi substanțial. Cu cât este mai mare nevoia de energie provenită din surse naturale, fosile, cu atât mai costisitor este proiectul și costurile de întreținere ale construcției. Ce trebuie avut în vedere? Metode de construcție adaptate la condițiile climatice și implementată propria întreținere a construcției existente sau viitoare. Construcțiile adaptate climatic sunt o combinație între cele tradiționale (cu ventilație, acoperire, izolare și păstrare de căldură) și cele actuale care folosesc strategii și tehnologii moderne de design, materiale și surse de energie. Tradițional, construcțiile sunt adaptate la ciclicitatea anotimpurilor, schimbărilor dintre zi și noapte și influențelor generate de radiațiile solare, vânt și precipitații. Inovativ, gradul vast de design, energie solară, dezvoltarea urbană, resursele tehnologice, toate pot aduce beneficii mediului înconjurător. Aceste construcții adaptate au la bază în principal cinci factori climatici: umiditatea, precipitațiile (media, variațiile sezoniere), radiația solară (directă sau propagată), temperatura și variațiile ei (sezonalitate, zi/noapte), vântul (direcție și intensitate). Cunoscând toate acestea, în speță microclimatul unei construcții existente ce se dorește modificată sau modernizată, sau a uneia viitoare, poate genera maximul de satisfacție și confort. De remarcat, microclimatul diferă în funcție de condițiile climatice ale locației respective. Este vital a fi cunoscută situația exactă pentru structura acoperișului sau fațadei RHEINZINK, astfel încât materialul să fie folosit corect din perspectivă structurală și de design.

Clădirile sunt proiectate pe termen lung. De aceea este important să luăm în considerare longevitatea și intervalul de întreținere atunci când alegem produsele de construcție. Costurile și efectele asupra mediului sunt semnificativ influențate de alegerile făcute. Apar efecte și datorită demolării costrucțiilor, drept urmare trebuie ținut cont și de capacitatea de reciclare a materialelor folosite pentru a nu încărca mediul înconjurator cu produse poluante. Aceste criterii oferă materialului RHEINZINK perspective atrăgătoare în toate zonele de climă: polară, subpolară, temperată, subtropicală, tropicală, caldă-deșertică. Astfel, RHEINZINK se prezintă ca:

 • Metal pentru construcții pretabil la toate zonele climatice
 • RHEINZINK prePATINA blue-grey absoarbe un înalt grad de radiații
 • Grad comparabil cu cel mai scăzut nivel de CO2 emis în timpul ciclului de viață
 • Cea mai favorabilă balanță ecologică și economică
 • Suprafață ce se întreține singură mai mult de 75 de ani
 • 100% reciclabil
 • Protecție pentru electrosmog
 • Patină creată și capaciatate de a se autovindeca de-a lungul timpului

În alegerea suprafeței pentru învelitoare sau fațadă, se ține cont de o multitudine de aspecte practice și estetice, referitoare la zona climatică, tradiție, arhitectură locală, curentul Eco și bineînțeles, bugetul alocat. În ultimul timp, se pune un accent deosebit pe rezistența acoperișului din perspectiva precipitațiilor și a intensității vântului, fenomene meteo care afectează structura unei construcții nu neapărat frecvenței lor, ci mai degrabă din cauza intensității lor în anumite intervale de timp. În decizia de a utiliza RHEINZINK, este necesar să ne îndreptăm atenția asupra unor elemente importante:

 • Zona climatică a amplasamentului (caldă, temperată, rece)
 • Regiunea climatică (altitudine, precipitații, umiditate, ceață)
 • Poziționarea față de factorii naturali (umiditate prelungită, puncte de condensație, direcția vântului în general)
 • Calitatea aerului (umiditatea combinată cu poluarea industrială, incidența radiației solare)

Există o serie de influențe locale ce pot afecta decizia de utilizare RHEINZINK:

 • Infestarea cu insecte care implică neutilizarea unei structuri de lemn
 • Amplasarea în apropierea șoselelor dezăpezite cu sare, implică măsuri de protecție a fațadelor din zonă
 • Clădiri învecinate cu emisii agresive de fertilizatori, chimicale, depozite de sare (particulele aflate în suspensie în aer sunt acționate de vânt)
 • Bariera de vapori este necesară în afara izolației în zona tropicală, spre deosebire de Europa unde apare situația inversă (la interiorul izolației)
 • Parazăpezi în zonele cu căderi masive de zăpadă, pentru protecția personală și publică

RHEINZINK oferă consultanță pe criterii legate de climă și despre cum este influențată decizia de cumpărare de condițiile climaterice aflate la locul amplasamentului. În cartea de referință “Aplicații în Arhitectură” sunt prezentate aplicații RHEINZINK în Europa, în condițiile climaterice ale zonei temperat -continentale și la standarde europene.

Pentru a vă comanda propria carte “Aplicații în Arhitectură”,accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
 • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
 • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
 • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.