Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
02/2013
RHEINZINK “ia startul” de la kilometrul 0

Acoperiș istoric renovat și restaurat

La mică distanță de kilometrul 0 al României era inaugurată acum mai bine de 100 de ani, o clădire impresionantă , Palatul Societăţii de Asigurări „Generala” care a fost construit în locul vechii grădini a Palatului Șuţu, finalizat în 1906. Sobră şi elegantă, această clădire reflectă tendinţele urbanistice care au schimbat faţa Bucureştiului la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX. Acest edificiu împreună cu cladirea Universității, Palatul Șuțu și Palatul Creditului Industrial, compun un ansamblu arhitectural special alături de celebrele statui ale lui Mihai Viteazu, Gheorghe Lazăr și Spiru Haret. Având în vedere noua destinație a imobilului, sediul bancar, s-a făcut simțită necesitatea modificării structurii acoperișului și schimbarea învelitorii. Totul trebuia refăcut pentru a pune în valoare arhitectura clădirii, motiv pentru care s-a optat pentru o soluție deosebită – învelitoarea din titan-zinc RHEINZINK.

Păstrarea arhitecturii

Pașii urmați în realizarea acestui proiect de anvergură în domeniul renovării acoperișurilor au fost firești, începând cu organizarea șantierului, desfacerea vechii învelitori și a altor elemente de acoperiș, înlocuirea acelor elemente ale șarpantei care erau degradate, montarea asterelii pe fronturi de lucru. Învelitoarea fălțuită aleasă este reprezentată de varianta prePATINA blue-grey, zonele cu solzi dreptunghulari sunt confecționate din sortimentul prePATINA graphite-grey, pentru ornamente optându-se pentru prePATINA bright rolled, care în decursul timpului sub influența factorilor de mediu se acoperă cu un strat de patină.

Învelitoarea a fost fixată prin cleme fixe ce împiedică alunecarea fâșiilor de tablă și cleme mobile ce permit fenomenul de dilatație longitudinală. Sistemul fălțuit este realizat din fâșii de tablă îmbinate longitudinal prin falțuri verticale. Solzii dreptunghilari utilizați la cupole și deasupra fațadei au fost confecționați câte 4 pe fâșie orizontală, fâșiile fiind montate prin agrafe și îmbinate transversal și longitudinal sub forma unor falțuri simple. De asemenea, jgheaburile și burlanele au fost înlocuite cu altele noi fabricate din tablă de titan-zinc RHEINZINK. La acest proiect se utilizat VAPOZINC ce reprezintă un covor de ventilație cu folie de hidroizolație și difuzie ce se montează pe astereală sub tabla de titan-zinc. Solutia a fost aleasă pentru a se evita cu certitudine maximă infiltrarea apei și pentru a realiza o ventilare completă.

Restaurarea elementelor decorative

Unele elemente cu valoare estetică trebuiau păstrate: coamele ornamentale, profilele amprentale, ornamentele lucarnelor. Demontarea lor s-a făcut cu atenție pentru a putea fi refolosite, fiind transportate la atelier unde au fost supuse unui proces de recondiționare și restaurare. Acestea au fost curățate prin gomaj sau sablare, piesele degradate au fost desfăcute, reconstituite din zinc moale, după șabloane ale modelelor originale, ulterior piesele întregi fiind reconstituite. Piesele distruse în totalitate au fost reconsituite cu ajutorul matrițelor turnate din deșeuri de zinc. Înaintea montării, elementele recondiționate au fost acoperite cu un strat de protecție pe bază de pulbere de zinc, conferind astfel întregului ansamblu restaurat-reconstituit, un aspect unitar.

Executant, restaurator, montator

Cu o suprafață acoperită de 4000 mp, executantul lucrării VALCON ROOFS Srl București, reușește fără doar și poate să realizeze o lucrare de referință în domeniul renovării acoperișurilor, redând pe această cale eleganță aspectului arhitectural istoric, în unul dintre punctele cheie ale Capitalei.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.