Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
01/2014
Sustenabil de la RHEINZINK - “Made in Germany”

Sustenabilitatea reprezintă “calitatea unei activități umane de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare.” Pentru RHEINZINK, de la geneza materialului până la punerea în operă și satisfacția oferită generațiilor prezente și viitoare, sustenabilitatea este cuvântul de ordine.

Recepția RHEINZINK – “Design by Daniel Libeskind”

Zincul și Libeskind – scriu povestea unei pasiuni, care a adus lumii arhitecturale un număr extraordinar de viziuni puse în operă. Arhitectul din New York explică fascinația pe care o crează zincul asupra sa. Până în prezent, numele Libeskind este asociat cu muzee și arhitectură monumentală la rang de artă, precum și cu prototipul unei clădiri rezidențiale, care funcționează ca și clădire-recepție pentru RHEINZINK. Vila Libeskind, un exemplu de arhitectură rezidențială și tehnologie de ultimă generație, atât estetică cât și sustenabilă,este imaginată și pusă în operă de Libeskind ca și cum ar fi creată pentru uzul propriu. Acesta a avut propria viziune și a dat frâu liber cretivității, în timp ce RHEINZINK s-a simțit privilegiat să îl susțină în realizarea ideilor sale. Asemeni multor arhitecți, Daniel Libeskind iubește zincul datorită multiplelor posibilități de a fi folosit și a proprietăților sale ecologice exemplare. Aplicațiile RHEINZINK pentru învelitori și fațade, cât și la interior, nu își au rival. Se poate spune că RHEINZINK este ca lemnul printre metale, extrem de durabil și ușor printre resursele naturale de pe Terra. Un material atemporal de calitate premium.

Clădirea – recepție, este rezultatul unei colaborări de succes cu un arhitect faimos: un cristal rasărit din pământ, așa cum a fost numită de către critici, poate fi spus o bijuterie arhitecturală, o scluptură rezidențială fără egal. “Istoria ne învață că orice clădire de renume este asemeni unui cristal unic. Frank Lloyd Wright spunea că aceasta este arhitectura adevărată. Dacă o construcție nu este asemeni unui cristal, atunci nu este arhitectură.” Vila susține conceptul de design și sustenabilitate într-o simbioză perfectă, îmbină estetica materialelor premium cu tehnologia inovativă, a unui nou tip de spațiu personal , facând parte din conceptul designerului despre locuința privată. Unghiuri ascuțite și obtuze, pereți diagonali și verticali, părți de clădire încapsulate unele în altele, un balcon ce oferă intimitate și protecție solară în același timp, toate crează o atmosferă unică și o frapantă operă arhitecturală.

Vila Libeskind este construită pe o suprafață de aproximativ 290 mp (parterul aprox. 200 mp, iar primul etaj aprox. 90 mp), durata punerii în operă fiind de doar 6 luni. Arhitectura neobișnuită, măiestria, utilizarea de materiale de înaltă calitate și conceptul de energie ecologică folosit, îi ridică cota de sustenabilitate în construcții. Învelitoarea și fațada RHEINZINK fac parte din conceptul de energie ecologică utilizat, prin faptul că deși nu este vizibil din exterior, include instalații de captare și folosire a energiei solare. Însăși viața, prin vitalitatea și diversitatea ei, a inspirat designul clădirii RHEINZINK. Vila trăiește și respiră prin formele dinamice ale camerelor și mișcarea fluentă a luminii. Înăuntru nu te simți ca într-o cutie abstractă, ci într-o adevărată armonie cu cerul, pământul și elementele sale. Cât despre materialul folosit, zincul îl fascinează pe arhitect, acesta mărturisind: “Iubesc zincul. Este un material superb, minunat și sustenabil. Este natural și nu necesită procesare industrială, finisare adițională.” Instalația de captare a energiei solare combină splendid avantajele aduse de material cu energia produsă de-a lungul timpului și apa pluvială reciclată. “Cred că, prin această vilă avem în față cea mai minunată construcție rezidențială în viață.”

În 29 Septembrie 2009, orașul german Datteln s-a aflat în atenția criticilor de arhitectură din întreaga lume. 350 de invitați din peste 30 de țări au avut ocazia să admire capodopera arhitecturală creată de unul dintre cei mai renumiți arhitecți: Daniel Libeskind.

"Follow your inspiration" - cu acest motto, RHEINZINK GmbH & Co. KG, lider mondial de piață în industria zincului în construcții, își prezintă principalul obiectiv de referință : Vila Libeskind. Prin acest proiect, Libeskind reușește să impună noi standarde în arhitectura contemporană si futurisă, deopotrivă, introducând în premieră mondială “casa viitorului” ca o experiență artistică și culturală a secolului XXI, primul prototip dintr-o ediție limitată. “Arhitectura este un mijloc de comunicare a traiului și a stilului de viață” declară Daniel Libeskind. Beneficiarul Vilei Libeskind, RHEINZINK folosește această cladire ca loc de întâmpinare a partenerilor și a invitaților săi. “Pentru noi, este o viziune devenită realitate, iar de acestă dată realitatea s-a dovedit a fi mai frumoasă decât viziunea” declara presedintele RHEINZINK, Ulrich Grillo.

Cu imaginea Vilei Libeskind și sloganul "Always Better" vă întâmpinăm și noi la început de an, pe pagina noastră de internet și ne dorim ca împreună să pătrundem și să descoperim minunata Lume a Zincului!

Nu departe de Datteln, de sediul RHEINZINK și de Vila Libeskind, la 100 de km, în orașul Köln se va desfășura anul acesta, timp de patru zile, expoziția bienală de profil “DACH + HOLZ International”. Vor participa peste 550 de expozanți care vor prezenta cele mai interesante produse și servicii, soluții practice precum și cele mai noi apariții în domeniu. Evenimentul este considerat lider pentru industria acoperișurilor, iar participarea constituie o necesitate absolută pentru toți profesioniștii din categoria arte și meserii: dulgheri, tinichigi, instalatori, arhitecți, proiectanți și ingineri. Doar aici aveți ocazia să întâlniți o imagine completă a branșei, aranjată într-o structură clară și ordonată în mai multe hale și standuri exterioare.

Vă așteptăm cu drag să ne vizitați, în perioada 18 -21 Februarie 2014, în Germania, la Köln! Expoziția “DACH + HOLZ International” este deschisă în fiecare zi între orele 9 – 18.

Firma RHEINZINK este reprezentată la standul 6.315 din hala 6.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.