Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
03/2014
Acoperiș nou pentru Castelul Miramare, Trieste - Italia

Castelul Miramare (în italiană Castello di Miramare) este așezat pe un promontoriu stâncos din Golful Grignano - Marea Adriatică, la aproximativ 5 km nord-vest de orașul portuar italian Trieste. Castelul a fost construit între 1856-1860 pentru arhiducele Ferdinand Maximilian von Österreich și soția sa Charlotte von Belgium, de către constructorul și totodată arhitectul Carl Junker. Construcția, interioarele și grădinile exterioare au fost executate conform indicațiilor detaliate ale lui Maximiliam și reflectă imensa dragoste a acestuia pentru mare.

În 1850, la vârsta de 18 ani, Maximilian (1832-1867), membru al familiei Habsburgilor, fratele mai mic al lui Franz Joseph, Împăratul Austriei, a venit la Trieste și a pornit într-o scurtă croazieră spre est. Acestă călătorie i-a confirmat plăcerea de a naviga și a cunoaște lumea. În 1852 a fost numit ofițer, iar în 1854 a devenit comandantul Marinei Imperiale. S-a decis să se mute la Trieste și să își facă o casă cu fața la mare, înconjurată de un parc, casă care să fie demnă de numele si de rangul său. Se spune că, în timpul unei furtuni, arhiducele s-a adapostit în micul port Grignano și și-a ales acel golfuleț ca amplasament al casei. În interior, unde este găzduit în prezent un muzeu, castelul păstrează aerul din trecut, cu mobilier somptuos și picturi care s-au păstrat în original, iar exteriorul impresionează prin vegetația cu exemplare aduse din toate colțurile lumii, toate creând o vrajă ce învăluie orice vizitator al castelului. Legenda spune că cine doarme în acest castel cel puțin o noapte, va avea parte de o moarte violentă. Istoria a dat crezare legendei, confirmată prin faptul că însăși Arhiducele Maximilian s-a oprit o noapte la castel, în drumul său spre Mexic, unde urma să fie încoronat, sfârșind în 1867 prin a fi împușcat. Arhiducele Ferdinand și-a petrecut noaptea dinaintea călătoriei la Sarajevo în Castelul Miramare. Ducele Amadeo de Austria, unul dintre proprietarii castelului, a fost de asemenea asasinat în 1938.

Nu cu mult timp în urmă, acoperișul castelului alb al Adriaticii se afla într-o stare precară, într-un stadiu avansat de descompunere, accentuat și de impactul mediului marin. Nu a fost posibil să se găsească în arhivele istorice știri despre matrialul folosit inițial la construcția acoperișului, dar prin analogie cu arhitectura unor construcții similare din aceiași perioadă, s-a considerat că acoperișul castelului a fost construit în 1860 din tablă de oțel galvanizat având caracteristici cel puțin estetice, similare cu cele ale titan-zincului. Alegerea materialelor pentru noua învelitoare, s-a făcut după o analiză atentă și o evaluare a tuturor produselor disponibile pe piață de către arhitectul Maurizio Anselmi. Decizia acestuia a fost de a folosi RHEINZINK prePATINA blue-grey, material care se potrivește atât funcțional cât și arhitectural cu stilul monumentului, într-o manieră remarcabilă. S-a ținut cont de condițiile meteo și climatice specifice – apropirea de mare, salinitatea ridicată, bora vântului ce poate atinge până la 200km/h, toate acestea contribuind la găsirea soluției RHEINZINK și a folosiri materialului nostru cu o mare putere de conservare.

Suprefețele de acoperiș de diferite înclinații și forme au fost placate cu sistem dublu fălțuit cu fâșii de 0,7 mm grosime și lățime de 500 mm (interax de aprox. 300 mm) fixate cu cleme în cantitate rezonabilă pentru a rezista condițiilor meteo din Trieste. Toate lucrările auxiliare au fost realizate cu același material. Din punct de vedere metodologic și ținând cont de cerințele de siguranță și timpii de execuție necesari, s-a decis menținerea acoperișului existent și folosirea acestuia ca strat suport pentru noul pachet. Astfel s-au minimizat riscul de infiltrare a apei în timpul montajului, precum și costul de execuție. Această soluție s-a dovedit a fi una eficientă și versatilă, ajustând semnificativ neregulile arhitecturale existente. Noul proiect a fost realizat și pus în operă de arhitectul italian Maurizio Anselmi alături de firma Di Cento & Di Ronco Rivo Paluzza.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.