Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
02/2012
Casa CC – O încadrare rafinată în peisajul înconjurator

O opţiune deloc întâmplătoare: RHEINZINK. Chiar dacă trecerea firească a vremii a adus cu ea un trend nou atât în ceea ce priveşte modul nostru de a ne folosi timpul, de percepere a întâietăţii necesitaţilor noastre ca oameni priviţi atât ca indivizi în particular, cât şi ca membrii ai societăţii din care facem parte în general, regulile primare ale universului nu s-au schimbat câtuşi de puţin cu scurgerea lui. Redescoperirea universului în care nimic nu poate fi clădit şi nu poate rezista trecerii timpului decât dacă are rădăcini solide, puternic ancorate în pământ, nimic nu poate răzbate fără pasiune, fiind nevoie totodată de imaginaţie şi inteligenţă la un loc, pentru a putea evada uneori din tiparele fixe ale timpului şi spaţiului.

Acest vizionar se va întoarece de fiecare dată din evadările sale pentru a-şi lăsa o nouă amprentă asupra unui spaţiu, unei clădiri sau punerii în operă a unui material. Vorbim aici de arhitectul Horia Reit, care din ce în ce mai mult, pe zi ce trece reuşeşte să simtă tot mai bine senzaţiile oferite de punerea în operă a materialelor folosite la creaţiile sale arhitecturale la care meşterul devine prelungirea normală a minţii logice a arhitectului. Universul se concentează aici şi acum, reuşind vizualizarea perfectă a meşterului-arhitect sau invers, a arhitectului-meşter. Viziunile lui se îndreaptă spre coline, scăldate de razele soarelui, generând caldură caminelor pe care le proiectează. “ Entuziasmul este adevăratul secret al succesului ”- Walter Chrysler, iar combinarea lui în actul de creaţie artistică cu imaginaţia, inteligenţa şi capacitatea de a înţelege necesităţile umane, de a le interpreta la timp şi a le pune în operă, poate genera creaţii arhitecurale valoroase.

Ultima lui creaţie, o adevărată argumentaţie de arhitectură contemporană, este amplasată pe un sit în pantă din zona Warthe, aproape de centrul istoric al Braşovului, pe drumul care duce spre Poină, fiind concepută astfel încât toate spaţiile să beneficieze de priveliştea spectaculoasă care se deschide spre dealurile şi munţii din împrejurime. O construcţie de excepţie, care pe cât de spectaculos se desfăşoară spre vale şi în pofida opulenţei rafinate a interioarelor, pe atât de discretă este înfăţişarea ei la stradă- cuminte şi plină de bun simţ, încălzită parcă mai tot timpul de razele soarelui şi scaldată într-o tuşă de smarald, nuanţă menită să binedispună, tuşa proprie şi autentică a meşterului-artist Horia Eugen Reit.

Plecarea la drum în acest proiect a fost reprezentată de ideea organizării volumetrice a unei suite de corpuri, dispuse în cascadă, care ies în consolă din roca parţial excavată a terenului. Obiectul rezultat crează un spectacol panoramic ce îl completează şi îl întregeşte pe cel din jur. Imaginea exterioară îmbină tabla de zink RHEINZINK cu suprafeţe de sticlă, structuri metalice, placări de piatră şi lemn exotic pentru pardoselile teraselor, fiecare material folosit punând în evidenţă relaţia dintre volume, dar şi structura lor internă.Imaginea interiorului unde Horia Reit a folosit tabla de zinc pentru anumite detalii arhitecturale, preia din limbajul faţadelor exterioare, pentru placarea cărora arhitectul a apelat la tabla de zinc RHEINZINK. Învelitoarea folosită este din RHEINZINK anticpro gri-albăstrui, 200 m², falţ verical dublu, faţada fiind acoperită cu 500 m² din acelaşi material, folosindu-se falţul verical în unghi drept. Relația dintre arhitect și materialul RHEINZINK nu este doar la nivel conceptual după cum ne-a fost mărturisit, ci mai mult decât atât, “o relație fizică, prin capacitatea zincului de a se modela și mula cerințelor, de a răspunde și a corespunde așteptărilor”.


Sistem fălțuit RHEINZINK

La fațade, sistemul fălțuit RHEINZINK leagă fâșiile de tablă pe direcție longitudinală. Falțul vertical în unghi drept reprezintă o soluție standard în domeniul fațadelor. Sistemul se evidențiază prin puternica accentuare a falțului (lățime aprox. 12mm). Prefălțuirea și închiderea falțurilor se realizează printr-un proces eficient și rațional folosind utilajele speciale necesare. Lungimile și lațimile diverse de fâșie de tablă fac posibilă executarea formelor speciale, mai complexe.

La învelitori, falțul vertical în unghi drept este o dezvoltare relativ nouă în domeniul tehnologiei tradiţionale de prelucrea a metalelor: nu a fost menţionat în literatura de specialitate până la începutul secolului XX. Se utilizează pentru pentru acoperişuri cu o pantă de min. 25° sau 35° în regiunile cu multă zăpadă. Închiderea fațului la fășiile preprofilate este simplă, în comparaţie cu falțul vertical dublu, facilitând aspectul legat de dilatare liniară, permiţându-i să aibă loc fără nici un stres. Rezultatul este o suprafaţă cu aspect redus de vălurit.

Falțul vertical în unghi drept este o alegere populară în zonele vizibile ale învelitorilor metalice în cazul în care panta acoperisului este mai mare, de exemplu: parapeți, învelișuri și acoperiri de mansarde, indiferent dacă se execută în direcţia verticală tradiţională, în diagonală sau în plan orizontal. Deşi pare mai mare decât falțul vertical dublu, cusătura în unghi drept este o caracteristică atrăgătoare chiar şi pe suprafeţe mari de acoperişuri.

Comandați propriul ghid de montaj pentru sisteme fălțuite, cu un simplu e-mail la saviana.muntean@rheinzink.ro sau un apel la +4 0748 774400!

RHEINZINK participă la RIFF 2012 în calitate de expozant.

Expoconferința de Arhitectură RIFF 2012 se află la Ediția a-III-a și are loc în perioada 19 – 20 Noiembrie 2012 la JW Marriott Grand Hotel, București.

Vă așteptăm în minunata lume a zincului la standul A9 din cadrul evenimentului.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.