Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
02/2016
St. Knuds Grammar School "a dat lovitura" cu RHEINZINK

St. Knuds Grammar School – o nouă intrare principală pentru un spațiu devenit obișnuit, așa cum se prezintă proiectul pe care intenționăm să îl aducem în prim plan.

Intrarea principală a liceului St. Knuds a oferit mult timp o priveliște familiară pentru elevii și profesorii de la Grammar School din Odense, Danemarca. Clădirea principală veche din 1950, anexa arhitectural divergentă din 1970, conectarea cu intrarea principală și grupurile sanitare, reprezentau o necesitate pentru renovare. Arhitecții implicați nu au vrut însă, să-și facă munca ușoară în favoarea creației. Ei au văzut oportunitatea de a actualiza, în general, un ansamblu îmbătrânit. S-a propus crearea unei clădiri complet noi pentru administrația școlii, folosind materiale de ultimă generație, o construcție divizată, care să unească unitatea principală cu anexele, conform planurilor arhitecturale.

Cu o structură nouă pe două etaje, conectarea se dovedește a fi noua atracție locală, de îndată ce intri în curte și surprinzi versatila fațadă RHEINZINK. O soluție inovativă, cu un model liniar ferm, se distinge de placarea obișnuită cu zinc, acoperirea rectilinie cu solzi a fațadei, injectând parcă o anumită vioiciune în viața școlii de zi cu zi. Nuanța RHEINZINK blue-grey folosită la placarea fațadelor nu este doar vizual convingătoare, ci și tehnică în același timp.

"Am optat pentru RHEINZINK, deoarece nu necesită întreținere pe toată durata sa de viață, iar noi am fost capabili să realizăm tiparele individuale ale liniilor fără a compromite etanșeitatea la intemperii", spune arhitectul Morgens Milling de la C & W Arkitekter. Unele dintre golurile ferestrelor școlii au fost placate cu zinc, astfel încât nu există nici un motiv pentru adăugarea altor materiale, păstrând impresia de tot unitar a clădirii.

O conexiune între două clădiri diferite arhitectural reprezintă o provocare majoră. Cu toate acestea, arhitecții au dovedit că se poate reuși. Aceștia au avut o idee care a vrut să reflecte un mesaj clar: cele două clădiri existente în noul ansamblu, apar vizual liniștitor neutru, ceea ce înseamnă că fațada RHEINZINK își atinge efectul ca element de proiectare și contribuie la modernizarea spațiului exterior, fără a compromite atmosfera obișnuită pentru elevi și profesori. S-a creat un nou aspect cu consecințe pozitive: o fațadă inovativă atrage atenția asupra sa și lasă o impresie de durată. Conform spuselor lui Milling "Pentru acest proiect, zincul a fost în mod clar lovitura norocoasă."

Proiect

St. Knuds Grammar School

Data finalizării

2013

Proprietar/Client

St. Knuds Grammar School, Odense, Danemarca

Architect

C & W Arkitekter A/S, Svendborg, Danemarca

Antreprenor

Porsholdt A/S, Brorup, Danemarca

Date tehnice

Suprafață fațadă: 300 m2, 2,5 t, material RHEINZINK-prePATINA blue-grey

RHEINZINK introduce noi proiecte de anvergură în filele calendarului 2016. Proiecte unice ale arhitecților din întreaga lume se lasă fotografiate pentru a vă fi prezentate rând pe rând cu intenția de a reprezenta la rândul lor sursa dumneavoastră de inspirație.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.