Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
01/2015
Iarna trece uşor şi repede cu RHEINZINK!

Este ştiut că sezonul rece cu tot ceea ce aduce cu el, cu zăpadă, gheaţă şi temperaturi scăzute, reprezintă piatra de încercare pentru sistemul pluvial al unei construcţii. Cea mai fericită situaţie ar fi aceea în care potrivit condiţiilor climatice din ţara noastră, sistemul pluvial nu ar trebui să treacă prin spaţii neîncălzite în timpul iernii. În realitate nu se întâmplă acest lucru. Marea majoritate a sistemelor pluviale trec prin exteriorul clădirilor, fiind expuse astfel unor riscuri dure. Există totuşi posibilităţi de minimizare a efectelor negative pe care le pot avea acestea asupra acoperişului, faţadei, fundaţiei unei construcţii. Principalul vinovat este gheaţa care se formează pe timpul iernii în zona de streaşină şi pe burlane mai ales în zonele ferite de bătaia soarelui. Aceasta pune în pericol porţiuni ale sistemul pluvial din acea zonă, elemente de acoperiş, crescând de asemenea riscul de accidente provocate trecătorilor. Cauzele formării gheţii sunt multiple, în primul rând cele naturale: temperaturi cu minus, variaţii de temperatură care transformă zăpada în apă şi apoi în gheaţă, ciclul lapoviţă – zăpadă – îngheţ. Importantă este de asemenea, contribuţia proprietarilor la întreţinerea imobilelor, de multe ori defectuoasă, formarea de dopuri vegetale sau îngustări pe traseul sistemului pluvial, deformări neremediate, etanşeizări imperfecte ce duc la pierderi de căldură prin acoperiş sau streaşină, care provoacă trecerea apei prin diverse stări de agregare.

Pentru a evita aceste evenimente neplăcute, acoperişul trebuie să fie perfect izolat termic, iar sistemul pluvial să aibă o componenţă completă, să deţină toate elementele, fără economie sau lipsuri de parazăpezi, şorţuri pentru jgheab, coliere şi cârlige, capace, sistem de scurgere în reţeaua de canalizare.

Parazăpezile sunt obligatorii pentru acoperişurile cu înclinaţie mai mare de 30 de grade, pentru acoperişurile cu deschidere către zonele pietonele, cu acces deasupra altor acoperişuri, având un efect benefic asupra sistemului de preluare şi evacuare a apelor pluviale.

Este bine de ştiut că un sistem pluvial trebuie să îmbine porţiuni fixe, cu fixare rigidă cu porţiuni cu fixare flexibilă, prin care burlanul sau jgheabul poate glisa, fiind astfel posibilă dilatarea sau contacţia determinată de variaţiile de temperatură, greutatea sporită pe care sistemul trebuie să o suporte prin modificarea volumului apei când aceasta îngheaţă. Cele mai nocive fenomene pe care le poate suporta sistemul de jgheaburi şi burlane sunt reprezentate de aglomerarea gheţii şi creşterea volumului apei la îngheţare. Cel mai la îndemână remediu pentru necazurile enumerate mai sus rămâne curăţarea periodică a jgheaburilor şi burlanelor care atenuează efectele negative ale formării gheţii, folosirea de parazăpezi acolo unde acestea sunt necesare, şi nu în ultimul rând folosirea corespunzătoare şi fără regrete a tuturor elementelor pluviale, toate acestea având rolul lor bine definit în sistem.

Venim în întâmpinarea acestor neajunsuri încă din primăvară, pentru a vă atrage atenţia la vremea rece care sperăm că aproape a trecut, dar va reveni sezonul următor. În combinaţie cu toate sistemele de faţade şi învelitori de la RHEINZINK, sau independent de acestea, sistemele noaste pluviale se potrivesc perfect. Jgheaburile şi burlanele RHEINZINK garantează o funcţionare de decenii fără nici o deteriorare sau înfundare a orificiilor de scurgere a apei pluviale, atunci când sunt montate şi folosite corespunzător.

Mai mult: o gamă mai diversificată nu există – jgheaburi şi burlane cu secţiune circulară sau dreptunghiulară, simple sau extravagante, nuanţe diferite, accesorii multiple precum sitele de protecţie, colectorul de apă de ploaie, console, coliere, peste 500 de piese în total.

Pentru clienţii nostri aceasta înseamnă: fără compromisuri. Profitaţi de compeţenţa liderului de piaţă, bazându-vă pe cele mai apreciate sisteme pluviale existente. În plus: suprafeţele patinate îşi păstrează nobleţea din prima zi, acest lucru fiind realizat de procesul natural de patinare care ajută la vindecarea zgârieturilor. Acestea vor dispărea de la sine, în decursul timpului.

Pentru a evita neplăcerile iernii, RHEINZINK vine în ajutor cu opritorul de zăpadă, fixarea acestei parazăpezi realizându-se, în mod unic, prin prindere de falțuri și nu prin înșurubare de învelitoare. Parazăpezile REES din cadrul programului de livrare de accesorii pentru învelitorile RHEINZINK, împiedică alunecarea necontrolată a acumulărilor de zăpadă și de gheață și protejează jgheabul și zona pietonală. Dimensionarea necesarului de parazăpezi depinde de panta acoperișului și de cantitatea preconizată de zăpadă, conform graficului pe zone geografice. Pentru rezistență sporită se recomandă aplicarea mai multor cleme de fixare la falțurile din zonele unde urmează să fie fixate console de parazăpadă. Sistemul de parazăpezi de la RHEINZINK nu este doar funcțional, ci și atrăgător. Acoperișul și parazăpezile formează o unitate ce combină estetica cu garanția susținerii unei mari cantități de zăpadă.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.