Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
05/2013
“Madonna della Stella” - Arhitectură sacră cu RHEINZINK

Primul proiect arhitectural de natură spirituală, realizat de designerul italian “Pininfarina”

Mai mult decât designul auto, arhitectura sacră capătă valențe în viziunea Casei de Design Pininfarina, brand ale cărui valori se bazează încă din 1930 pe creativitate, experiență și inovație. Referindu-se la stilul italian, Pinin Farina spunea că acesta îmbină “ Simțul proporțiilor, simplitatea și armonia liniei, astfel ca după un timp considerabil să rămână ceva mai mult decât o amintire a frumosului.”

O scluptură din metal și sticlă înconjurată de natură

În iunie 2012, a fost inaugurată oficial capela privată “Madonna della Stella” a nobilei familii Perrella, în Riardo, un mic orășel la nord de Napoli, Italia. Aceasta reprezintă prima experiență în arhitectura sacră a Casei Pininfarina, echipa implicată aducând un omagiu valorilor designerului: modernitate și respect pentru natură. Rezultatul este o bijuterie strălucitoare care se integrează perfect în peisajul montan unde a fost pusă în operă, asemenea unui munte înconjurat de munți. Cea mai importantă temă a proiectului a fost de interacțiune – interacțiunea cu natura, cu lumina, cu elementele lui Dumnezeu.

Interacțiunea fascinantă dintre lumină și apă

Începând cu interacțiunea dintre apă și lumină, există multe referințe simbolice la acestă construcție. Structura externă a capelei este inspirată de formele naturii înconjurătoare. Se conturează printr-o curbă ce se ridică accentuat în sus, pentru a adăposti clopotul în această sinusoidă verticală. Această formă sugerează profilul unui munte, o ascensiune către divinitate. Capela eliptică are o intrare principală la vest și una secundară la est. Carcasa exterioară este susținută de o rețea de grinzi din oțel galvanizat, fiind astfel menținută deasupra bazinului cu apă care o înconjoară. O fereastră frontală joasă , care se extinde în jurul circumferinței capelei, crează contactul vizual, reflexia luminii în apă proiectându-se pe pereții interiori. Utilizarea luminii naturale este un element important, care pune accentul pe intercțiunea cu exteriorul. Un geam amplu, conectează simbolic intrarea principală la cer, prin aducerea luminii în interior, fapt ce amplifică luminozitatea și puritatea construcției. Perfecțiune până în cel mai mic detaliu, este cuvântul de ordine și la interior. Echipa Pininfarina este responsabilă pentru proiectarea altarului, a cortului cu crucea, a cristelniței, amvonului, pupitrului din altar, și de asemenea, orga capelei fiind creată special.

Nelimitată libertate de design, cu titanzinc RHEINZINK

Materialele au fost alese cu mare grijă, s-a dat prioritate pietrelor locale, cum ar fi travertinul de Tivoli, dar și materialelor ce permit o mare libertate de mișcare, alegându-se titanzinc RHEINZINK, material ce a permis curbarea accentuată a structurii externe. Rezultatul : o capodoperă plină de lumină, care datorită formelor și suprafețelor sale, reflectă perfect peisajul montan – un loc minunat pentru a găsi pacea.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.