Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
02/2014
“The Oscar” goes with RHEINZINK

"The Oscar merge la Yarm School Auditorium" din Marea Britanie!

Yarm School Auditorium câștigă Premiul de Arhitectură al Institutului Regal al Arhitecților Britanici (RIBA). Acest premiu este considerat "Oscar" pe scena arhitecturală britanică.

Școala Yarm a recunoscut primii elevi în septembrie 1978. De atunci, a devenit o poveste de mare succes educațional în Marea Britanie și deține un loc ferm stabilit în rândul școlilor independente private. Pe parcursul ultimilor cinci ani școala a fost complet transformată, reamenajarea, modernizarea și extinderea facilităților deja existente ridicându-se la 15 milioane de £.

În 2008, Arhitecții Asociați din Birmingham au fost numiți de Yarm School să creeze un plan pentru reamenajarea din centrul istoric al orașului Yarm, de pe malul de sud a râului Tees, a Princess Alexandra Auditorium, un centru de artă de mare performanță. Acest lucru a implicat construirea unei săli de spectacol cu o capacitate de 800 de locuri, a unui studio de teatru flexibil, studio muzical și a unei curți interioare din sticlă, cu terasă exterioară cu vedere spre râu. S-a dorit, de asemenea, extinderea facilităților de predare existente, a studioului de dans, modernizarea bucătăriei și a facilităților de servit masa. Arhitecții Asociați au proiectat astfel o clădire extrem de durabilă, cu iluminare naturală de bună calitate, cu un nivel de izolare termică și etanșeitate ridicate și ventilație naturală pentru cele mai multe zone. În urma unei audiții efectuate în sală de către un inginer de sunet venerat și apreciat în domeniu, Yarm School a fost desemnată ca având "unul dintre cele mai bune medii acustice din Marea Britanie".

Arhitectura proiectului este una cât se poate de interesantă: un evantai alternativ de ferestre și elemente de fațadă la care RHEINZINK a fost contractat pentru a furniza titan-zinc atât pentru acoperișul, cât și pentru fațada aulei. Peste 400 mp de solzi de titan-zinc prePATINA blue-grey au fost folosiți la placarea fațadei. Solzii au fost personalizați la dimensiuni diferite pentru a permite placarea formei complexe a clădirii și a face față ruperilor de pantă a zonelor mari de fațadă. Și pentru acoperiș, RHEINZINK a furnizat 400 de mp din aceiași suprafață prePATINA blue-grey. Mai mult decât atât, solzi de titan-zinc RHEINZINK au fost utilizați și la interior pentru o placare de perete.

În luna mai 2012, centrul a fost deschis oficial de către ASR Principesa Alexandra, pentru ca mai apoi proiectul să fie preselectat pentru a participa la premiile RIBA. Premiile acordate de Institutului Regal al Arhitecților Britanici reprezintă un Oscar al profesiei de arhitect. Nominalizarea pe acestă lista a proiectului Arhitecților Asociați din Birmingham, reprezintă o confirmare a valorii acestuia și o recunoștere a efortului întregii echipe, dar cel mai important, a viziunii Yarm School de a investi în design și materiale de bună calitate.

Associated Architects au fost desemnați câștigători ai Premiului de Arhitectură decernat de RIBA în iunie 2013, obținând astfel o distincție deosebit de râvnită în semn de recunoaștere a excelenței arhitecturale a proiectului.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.