Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
01/2016
Aeroportul Internațional Edmonton echipat pentru viitor

Geometrii libere ale învelitorilor și fațadelor, jocul de culori, forme și materiale, de lumini și umbre, acentul suprafețelor și al liniilor, aspectele estetice care se îmbină cu cele tehnice, totul pentru a atrage atenția spre viitor. Noua clădire a Aeroportului Internațional Edmonton produce astfel un impact fantastic asupra experienței de aterizare și decolare. Când se apropie aterizarea pe aeroportul din provincia canadiană Alberta, privește împrejur cand ești încă în nori – dacă ești norocos vei descoperi că te afli exact acolo unde trebuie. Vei ști asta când vei auzi murmure și șoapte din belșug venind dintr-o parte a avionului – noul turn al aeroportului generează o multitudine de reacții la adresa sa.

Nesfârșitele peisaje de preerie din Alberta unde vântul suflă pajiștile întinse și lanurile de porumb, formează troiene ciudate de zăpadă în timpul iernii, sunt pe cât de impresionante pe atât de familiare zonei. Acest peisaj marcat de vânt a servit ca model pentru arhitectura noului turn al Aeroportului Internațional Edmonton. Biroul de proiectare a dorit să reflecte perfect acest spectacol natural în designul clădirii eliptice construite pe trei benzi tridimensionale ondulate. Rezultatul este o placare curbă de fațadă, în spatele căreia, într-un spațiu de aproximativ 12.000 m2 se întind birouri, zone de retail și restaurante. Clădirea de opt etaje aproape eliptică se sprijină pe doi piloni nucleu. Toate elementele constructive, spre exemplu coloanel sau cadrul pentru dalele de pardoseală, sunt ancorate de aceștia.

The Combined Office Tower - turnul de control al traficului aerian - își datorează impactul surprinzător de mare benzilor largi de fațadă realizate cu solzi RHEINZINK. Arhitectii au optat pentru linia prePATINA blue - grey, deoarece această suprafață preia jocul de culori găsite în peisajul preeriei canadiene, integrându-se perfect în ansamblul existent de clădiri aeroportuare.

Așa cum vântul lasă amprente distincte în peisaj, intenția a fost ca fiecare element al complexei fațade să fie unic. Formele benzilor de fațadă, proiectele pentru infrastructura de oțel, modelele pentru elementele cadru ale profilelor duble, precum și forma solzilor RHEINZINK (aceștia au fost livrați la dimensiuni standard, pliați individual conform planurilor stabilite și montați pe o suprafață de 4.645 m2) au fost realizate împreună cu o companie specializată în modelare 3-D asistată pe calculator. Cu toate acestea, arhitectul și dezvoltatorul nu a vrut să se bazeze doar pe asta. "Cea mai mare provocare a fost geometria complexă a fațadei", spune reprezentantul companiei furnizoare a sistemelor termice. În scopul de a testa, cum se vor comporta materialele, înainte de montarea turnului, a fost simulată într-un container mare o secțiune de probă la scara de 1:1 pentru a găsi rapid ce funcționează mai bine și ce trebuie îmbunătățit în perspectivă. Acest lucru a dat roade în toate privințele: Benzile de fațadă din titan-zinc RHEINZINK contribuie cu certitudine la aspectul clădirii ce iți taie respiratia.

Proiect Edmonton International Airport

Data finalizării 2013

Proprietar
Aeroportul Internațional Edmonton, Edmonton, Alberta (Canada)

Arhitect
Dialog, Edmonton, Alberta (Canada)

Antreprenor

Thermal Systems, Calgary, Alberta (Canada)

Simulări pe calculator
Gehry Technologies, Los Angeles (Statele Unite ale Americii)

Date tehnice
Suprafață fațadă: 4.645 m2, 91 t, sistem solzi RHEINZINK-prePATINA blue-grey

Vă invităm acum să răsfoiți on-line publicația noastră inspirată din arhitectura responsabilă, rațională și bogată în detalii legate de subiectul titan-zinc.

Proiectele prezentate în această broșură (a IV-a ediție ZINCSPIRATION) - puse în operă cu material natural RHEINZINK - oferă perspective unice: clădiri noi, de pionierat; clădiri vechi, surprinzător renovate; clădiri rezidențiale cu design și materiale atractive; clădiri existente care au primit un nou suflu. Descoperiți astfel mai multe despre calitățile pozitive, posibilitățile și aspectele care pot fi realizate cu materialul nostru.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.