Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
09/2017
RHEINZINK protejează patrimoniul arhitectural

Finalizarea proiectului de reacoperire a Christ Church Cathedral din Vancouver, marchează punctul culminant al planului de renovare masivă desfășurat de-a lungul a 22 de ani. Catedrala construită în 1894 - a fost prima biserică din Vancouver, fiind învelită inițial cu un acoperiș de cedru. De-a lungul anilor, s-au întreprins diverse adăugiri și modificări, dar niciuna nu a contribuit semnificativ la durabilitatea pe termen lung a structurii istorice. În 1995, a fost realizat un plan oficial de consolidare a bisericii din punct de vedere structural și pentru a îndeplini cerințele de stabilitate seismică. Modificările estetice și acustice, împreună cu îmbunătățirile funcționale de bază, au fost de asemenea incluse în planul multifazic.

Etapa finală a renovării, înlocuirea acoperișului – a devenit o minune modernă pentru Vancouver. Întreaga clădire a fost complet izolată de o schelă masivă, cu o prelată uriașă care acoperea structura pentru protecția bisericii în timpul decopertării. Schela s-a înălțat pentru a permite utilizarea unei macarale portante pentru deplasarea materialelor în toate zonele acoperișului. Aproximativ 1.115 m2 de material RHEINZINK prePATINA blue-grey au fost montați folosind sistemul fălțuit. Instalarea a fost realizată de compania TEK Roofing, Vancouver.

„Sunt un tip de școală veche și tot ceea ce facem este tradițional”, a spus președintele TEK Terry Kellogg. Problema majoră a consolidării a fost soluționată înainte ca noul acoperiș de zinc să poată fi instalat. În decursul timpului, de la construcția inițială, structura învelitorii s-a modificat considerabil. Și metodele de construcție cu mai mult de un secol în urmă, în mod evident, nu erau la fel de exacte ca astăzi. Realizarea acestei structuri de rezistență solide era absolut necesară. Designul arhitectural al proiectului a fost conceput de Proscenium Architecture & Interiors, Vancouver. Renovarea clădirii istorice fiind considerată un proiect patrimonial, a trebuit să îndeplinească anumite norme pentru aprobare.

„Practica patrimoniului adevărat presupune ca renovarea să respecte materialele originale”, a spus Hugh Cochlin, directorul Proscenium. „Ardezia a fost sugerată inițial de mai multe părți interesate, dar greutatea sa a ridicat probleme pentru upgrade-ul seismic. Ne-am orientat spre zinc destul de devreme în proces. Am vrut un material durabil care să dureze pentru totdeauna. Ne așteptăm să obținem 100 de ani sau mai mult de la RHEINZINK. În plus, acesta arată contemporan, dar respectă practica bunului patrimoniu. Comisia pentru patrimoniu a aprobat rapid propunerea noastră.”

Culoarea tradițională prePATINA blue-grey a fost, de asemenea, un alt motiv pentru alegerea RHEINZINK. „Tuturor le place modul în care RHEINZINK blue-grey completează piatra naturală de pe clădire”, concluzionează Cochlin. ”We absolutely love the product”, nu mai are nevoie de traducere…

Sistemul de drenare cuprinde jgheaburi tradiționale RHEINZINK, unele lucarne mai mici fiind prevăzute cu jgheaburi de dimensiuni reduse. Un alt aspect major al renovării, a fost adăugarea unei clopotnițe. Această structură din oțel și sticlă, conține patru clopote de bronz, fiind ultima adăugare arhitecturală semnificativă a proiectului. Clopotele bat la începutul și la sfârșitul zilei de lucru, duminica, la nunți și înmormântări și pentru a marca sărbătorile civile, interconfesionale și multiculturale din oraș, răspândind deasupra tuturor, prin sunetul lor: compasiunea, seninătatea și pacea. Contactorul general al proiectului a fost Scott Construction Group, Burnaby, BC, iar distribuitorul RHEINZINK – Alesther Metals din Burnaby, BC.

Pentru detalii, accesați secțiunea Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro sau direct, pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.

Vă suntem întotdeauna alături cu idei și sugestii. Vă împărtășim viziunea și îi susținem punerea în operă.

Împreună, ridicăm standardele la rang de artă. Împreună, putem crea minuni.

Vă dorim Sărbători Fericite, acoperite cu troiene de sănătate și nămeți de inspirație! La mulți ani 2018!

Echipa RHEINZINK


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.