Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
01/2017
Stil și eleganță la înălțime

În decembrie 2015, concomitent cu a 50-a aniversare a ghețarului Kitzsteinhorn, a fost dată în folosință noua instalație de transport pe cablu. Noile căi de transport care au fost finalizate în luna octombrie, permit accesul direct și rapid tot timpul anului în zona schiabilă Kaprun.

Arhitectura stației reprezintă o soluție adecvată din punct de vedere tehnic, în acord total cu geografia ghețarului. Originea ideii aparține firmei de arhitectură și proiectare Arkan Zeytinoglu Architects, iar dezvoltarea ei conduce spre o construcție simplă posibilă. A fost deosebit de importantă luarea în calcul a condițiilor meteo specifice zonei montane înalte în selecția materialelor de construcție, fiind absolut necesar ca principiile de proiectare să țină cont de factorii meteorologici prezenți la înălțime, cum ar fi vântul, ceața, zăpada, gheața. Pentru anveloparea construcțiilor de la bază, intermediar și vârf, arhitectul a ales RHEINZINK. Soluția adoptată pentru realizarea învelitorilor și fațadelor a fost una specială, sub formă de casete.

În plus, pentru a construi în zona înaltă, la 2500-3000 m deasupra nivelului mării, logistica trebuie să fie impresionantă, datorită timpului practic scurt de asamblare oferit de zona alpină. Astfel, au fost luate în calcul doar trei luni pentru finalizarea proiectului.

Exprimarea propriei individualități, a stilului personal în arhitectură, este fără îndoială cel mai mare privilegiu pentru orice arhitect, proiectant sau constructor. Concretizarea acestor aspirații se situează dincolo de tărâmul modei și cel al tendințelor, iar pentru ca aceste proiecte să prindă viață este nevoie bineînțeles, de un material fără limită de vârstă: RHEINZINK – pe vremuri avangardist, acum componentă clasică a unui acoperiș sau fațadă sustenabilă, ori aplicație interioară.

Nenumăratele soluții RHEINZINK și designul variat pe care îl permite acest material natural, facilitează găsirea soluției perfecte, potrivite oricărui stil și oricărui dicționar de design arhitectural. Lăsați-vă fascinați de proiectele arhitecților de primă clasă, care își exprimă propriul stil împreună cu RHEINZINK.

Proiect

Gletscherjet 3 ­+ 4, Kitzsteinhorn Kaprun (Austria)

Data finalizării

2015

Client

Gletscherbahnen Kaprun AG, Kaprun (Austria)

Arhitect

Arkan Zeytinoglu Architects, Viena (Austria)

Antreprenor

Dachbau Ges. m. b. H., Piesendorf (Austria)

Date tehnice

Suprafață fațadă: 2000 m2, 20 t, RHEINZINK-prePATINA blue-grey, soluție specială

Suprafață acoperiș: 1500 m2, 15 t, RHEINZINK-prePATINA blue-grey, soluție specială

Pentru detalii referitoare la această temă sau dacă doriți să intrați în posesia unui calendar RHEINZINK 2017, accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro ,accesând secțiunea Contact.

Dacă vă simțiți inspirați, nu ezitați să ne contactați!


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.