Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
03/2018
Campusul viitorului - Universitatea Leuphana

După o perioadă de construcție de aproape șase ani de la așezarea pietrei de temelie, clădirea centrală a Universității Leuphana a fost inaugurată în luna martie 2017. Orașul german Lüneburg a obținut prin recenta clădire centrală a universității, un nou punct de reper, un loc pentru știință, educație și interacțiune interumana.

Ideile privind arhitectura campusului au fost dezvoltate de către studenți în timpul a 14 seminarii, sub îndrumarea arhitectului Daniel Libeskind, profesor part-time în cadrul acestei unități de învățământ. Universitatea Leuphana nu este o universitate tradițională. Mai degrabă este o universitate a secolului XXI, un "Campus of the Future" – modernă și orientată spre viitor. "Cei mai mulți oameni cred cred că ei nu pot construi o clădire, dar acei studenți au făcut-o." explică Libeskind unicitatea conceptului realizat cu arhitecți în devenire. Clădirea centrală este considerată inima noului campus. Daniel Libeskind a ales un material natural pentru anveloparea construcției.

Ca și la designul său pentru Muzeul Evreiesc din Berlin, a optat pentru un material viu. Varianta natural lucioasă a materialului RHEINZINK, oferă un aspect plin de viață, datorită patinării inegale a suprafețelor fațadei de-a lungul timpului. Au fost instalați pe o suprafață de aproape 9.000 m2, aproape 12.000 de solzi mari, din material RHEINZINK bright rolled, care dezvoltă sub influența condițiilor atmosferice, o patină permanentă, naturală.

Dezvoltarea suprafeței materialului poate fi văzută ca o aluzie la dezvoltarea Universității Leuphana, care s-a transformat dintr-o fostă cazarmă într-o universitate de prestigiu, interesantă și diversă. Unele fațade ce au fost expuse mai intens în decursul ultimelor luni factorilor naturali, prezintă o patinare mai avansată. Orientarea fațadelor pe direcția principală meteo cât și înclinarea suprafețelor în sine, au o influență formativă asupra stratului de patină a cărui transformare va continua să înfrumusețeze în timp laturile paralelogramului neregulat.

Proiect

Clădirea centrală a Universității Leuphana, Lüneburg, Germania

Client

Fundația Universității Lüneburg, Lüneburg, Germania

Arhitect

Studio Libeskind, New York, SUA

Architect Executiv

rw+ Architekten GmbH, Berlin, Germania

Antreprenor

Blechtechnik Marco Pistorius GmbH, Lichtentanne, Germania

Detalii tehnice

Suprafață fațadă: 9000 m2, 85 t, RHEINZINK-prePATINA bright rolled, sistem cu solzi mari

Pentru detalii RHEINZINK, accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.