Atenţie! Dacă aveţi probleme cu vizualizarea acestui newsletter, faceţi click aici.
07/2016
Casa Hollywood și-a ridicat din nou cortina

Casa Hollywood din Torino combină tradițiile arhitecturale istorice cu cele de arhitectură neobișnuită, ieșită din comun. Se remarcă două aspecte: o pânză de păianjen ce învăluie fațada nordică și ferestrele unice care se extind spre partea sudică, creând astfel un look distinct.

Sentimente nostalgice se trezesc atunci când privim Casa Hollywood, chiar și în prezent, deși interiorul nu amintește prea mult de timpurile trecute, când micul teatru din secolul 19 cu marele nume "Hollywood", era centrul de interes pentru iubitorii de cultură. Ulterior, clădirea a funcționat mulți ani ca și cinematograf. Ultima cortină a căzut însă la începutul noului mileniu.

După închiderea faimosului cinema, un dezvoltator de proiect a reușit să transforme o viziune ambițioasă în realitate. Casa Hollywood a fost astfel reconstruită și renovată, menținându-se în același timp caracterul istoric. Ceea ce au fost înainte o scenă, un amfiteatru sau o sală de repetiții, azi s-au transformat în magazine sau apartamente. Adevărata atracție este noua construcție atașată în 2014, direct la vechea structură. Noua clădire rezidențială, cu formele ei distinctive, neregulate ale ferestrelor, a devenit noul punct de atracție din centrul vechi al orașului Torino.

Pentru fațada nordică, arhitecții au avut în minte o imagine clară: un fel de pânză de păianjen care atârnă deasupra clădirii. Au realizat un design al fațadei care să formeze un amestec de zone deschise și închise, compuse din elemente neregulate de diverse forme și mărimi. Chiar de la început, ei s-au decis să folosească titan-zinc pentru ambițioasa și originala fațadă.

Astfel au apelat la RHEINZINK pentru a se informa despre posibilitățile de proiectare din punct de vedere al respectării mediului, durabilității, esteticii și ratei reduse de întreținere. Convinși în urma discuțiilor, au dorit să creeze un model de fațadă desfășurată pe o suprafață mare, de 4 m, care ar putea găzdui scafe multiple, neregulate de ferestre. Ideea că materialul RHEINZINK este unicul ce poate fi folosit, a fost confirmată în mod evident. În timp ce fațada de nord a fost menținută în mare parte închisă, lucrurile arată diferit pe fațada sudică. Aici o mare suprafață este acoperită cu geam termopan, ce asigură interioare pline de lumină, previne zgomotul și necesită o încălzire mai mică a camerelor. Combinarea dintre fațada nordică bine izolată, sistemul controlat de ventilație cu recuperarea căldurii, sistemul solar termal pentru producția apei calde și cel de utilizare a apei de ploaie pentru terasele verzi, generează o cerință medie de energie mai mică de 30 kWh/m2 pe an.

Proiect

Reședință multifamilială Casa Hollywood, Torino (Italia)

Data finalizării

2014

Proprietar/Client

DE-GA S.p.A., Torino (Italia)

Arhitect

Arch. Luciano Pia, Arch. Silvio Ferrero, Arch. Giovanna Furbatto, Torino (Italia)

Antreprenor

Gigante Giovanni, Torino (Italia)

Date tehnice

Suprafață fațadă: 1.200 m2, 9 t, sistem solzi mari (forme neregulate), RHEINZINK-prePATINA blue-grey

Motto-ul proiectantului a fost acela de a combina arhitectura neobișnuită cu ingineria inovatoare pentru a adăuga valoare culturală zonei.

Odată cu renovarea și transformarea vechiului fost cinematograf, prin natura elaborată a fațadei RHEINZINK și prin conceptul inovativ folosit, de construcție integrală, Casa Hollywood s-a adaptat în totalitate timpului prezent.

Pentru detalii referitoare la această temă accesați secțiunea de Informații din partea stângă jos a acestui newsletter. E-mailul Dvs. va fi direcționat spre noi la adresa info@rheinzink.ro

Dacă aveți alte întrebări sau sugestii pentru noi și doriți să ni le faceți cunoscute accesați secțiunea Idei.

De asemenea, puteți intra în contact cu noi direct de pe pagina de internet www.rheinzink.ro , accesând secțiunea Contact.


În conformitate cu Legea 365/2002 privind comerţul electronic, acest mesaj nu este şi nu poate fi considerat spam, deoarece:
  • acceptarea de primire a ofertei nu vă implică financiar
  • adresa d-voastră de e-mail a fost găsită fie pe un site public, fie într-un ghid de afaceri, fie în adresele altor firme care ne-au trimis ofertele lor sau am primit-o cu ocazia unor întâlniri de afaceri
  • acest mesaj vă este adresat cu scopul de a vă invita sa beneficiaţi de serviciile companiei noastre şi vă este transmis în dorinţa de a vă ţine la curent cu cele mai noi şi mai profitabile servicii pe care vi le putem oferi.
Pentru că inţelegem şi apreciem intimitatea d-voastră ne cerem scuze dacă acest mesaj a ajuns din greşeală la dvs.
Acest mesaj este o cerere de comunicare din partea noastră de a vă trimite materiale informative cu referire la serviciile pe care le oferim. In cazul în care nu sunteţi interesat vă rugăm ignoraţi acest e-mail. Conform legislaţiei României, orice firmă are dreptul la o încercare de comunicare comercială cu o anumită persoană.