Managementul apelor pluviale

Regenwasser ganz praktisch weiter genutzt werden: Versickerung über Mulden, Regentonnen oder für die Toilettenspülung. Mit Regenrinnen aus RHEINZINK ist das ohne Bedenken möglich.

Infiltrarea apelor pluviale

Infiltrarea apelor pluviale prin guri de scurgere sau puţuri de infiltrare este absolut inofensivă în  conformitate cu regulamentul tehnic şi specificaţiile de construcţii prevăzute în acest scop.

De ce este infiltrarea inofensivă?  Ca parte a numeroaselor proiecte internaţionale de cercetare, posibilele consecinţe ale prezenţei zincului în apa pluvială au fost studiate în ultimii zece ani de numeroase instituţii independente.  Rezultatul unanim: această prezenţă nu are efecte adverse sau îndoielnice.

  • Zincul este unul dintre principalele zece elemente din scoarţa terestră. Există o concentraţie naturală de zinc prezentă în apă, aer şi sol.
  • Zincul este al doilea oligoelement principal după fier, fiind indispensabil vieţii. 
  • Poate fi dovedit ştiinţific că procentajul de zinc din apele pluviale provenite de pe acoperişurile din zinc nu este mai mare decât este cel permis în apa potabilă. În Directiva EU privind Apa potabilă şi în Decretul German privind Apa potabilă, nu mai există în prezent valori orientative datorită inofensivităţii oligoelementului.
  • Scurgerile naturale complete de pe materialele pentru acoperişuri s-au diminuat în ultimii 15 ani datorită scăderii masive a “ploii acide” şi a ceea ce derivă din acest fenomen, îmbunătăţind continuu calitatea aerului.
  • Publicaţii recente ale Federal Environmental Agency - UBA sublinează că, de exemplu, doar 2% din totalul de zinc  adăugat mediului înconjurător provine de pe învelitorile de zinc ale clădirilor. Ponderea de pătrundere în pământ este chiar mai mică decât  0.5%  şi este de asemenea, sigură.
  • Cea mai mare pondere de pătrundere a zincului în pământ sau în pânza featică nu este posibilă datorită împreunării dintre metal şi mineralele argiloase, oxizii de fier şi substanţele organice.

Utilizarea apelor pluviale

Altă posibilitate de utilizare a apei pluviale într-un mod responsabil ecologic şi natural este oferită de sistemul nostru colector de ape pluviale. Această gamă datează de la bine cunoscutul butoi de colectare a apei de ploaie până la utilizarea standardizată a sistemului modern de colectare a apei pluviale printr-un sistem de tuburi şi cisterne de depozitare. Sistemele colectoare sunt disponibile în diferite mărimi şi calităţi, în funcţie de cerinţele individuale.

Oriunde este suficientă apa nepotabilă, utilizarea apei de ploaie este posibilă: pentru irigarea pământului şi a plantelor, pentru toalete şi maşini de spălat.

Aflaţi mai multe despre acest subiect în broşura noastră "Managementul ecologic al apelor pluviale" ori accesând www.fbr.de.

Managementul apelor pluviale
Marcat pentru download. Previzualizare? Click pe titlu media cerere suplimentară prin poștă Mărime Tip Limbă Modficare
Selectaţi tot Selectaţi tot
  
Umweltgerechtes Regenwassermanagement (Broschüre)
1 MB PDF Deutsch 17.08.16


Declaraţii de produs / Certificate

Proprietăţile ecologice ale materialului RHEINZINK au fost evaluate şi certificate de instituţii independente.

Mai mult

Protecţia la radiaţii electromagnetice

Este dovedit - RHEINZINK ecranează peste 99% din radiaţia electromagnetică.

Mai mult

RHEINZINK worldwide

Ne puteți contacta la:
 
telefon: 0040 268 546550
fax: 0040 268 546551